12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlandı

Başlama Tarihi :   07.06.2017 Bitiş Tarihi :   07.06.2018

12 MAYIS DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI.
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yönetimi ve Sivas Numune Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” kutlama programı düzenlendi. Program sabah 10.00’da Sivas kent meydanında Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayıp, öğleden sonra 13.30-16.00 saatleri arasında “Hemşirelik ve Toplum Sağlığı” konulu konferans ile devam etti. Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇİMEN, Belediye Başkan Danışmanı Erdoğan YUVACI,  Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Enis Baha BİÇER, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer TUĞUT, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan ORAN, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet YILMAZ, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Gülseren KARABEY, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Öğrenci Kulübü (CÜHEK) Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Semra KOCATAŞ, Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksek (CÜSHEK) Akademik Danışmanı Öğr.Gör.Murat ARSLAN, Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üye ve elemanları ile çok sayıda hemşire ve öğrenci katıldı. 

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Etkinlikleri Düzenleme Komitesi Başkanı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL yaptığı açılış konuşmasında, “Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Hemşireler Birliğinin, herkes için kaliteli hemşirelik bakımı sağlamayı, güvenli küresel sağlık politikaları geliştirmeyi, hemşirelik bilgi birikimini artırmayı, hemşireliğin tüm dünyada yeterli, yetkin ve saygın bir meslek olmasını amaçladığını belirterek, 12 Mayıs 2017 yılı temasının da ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Ulaşmada Hemşireler Öncüdür’ olarak belirlendiğini ifade etti. 

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN ise konuşmasında  “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlama programlarının; meslek üyeleri arasında bilgi paylaşımına, ortak dilin gelişmesine, mesleki gelişmeyi, değişimi sağlayacak stratejilerin gündeme gelmesine katkı vermesi, çeşitli mesleki etkinliklere fırsat vermesi bakımından çok önemli olduğunu” belirterek,  meslektaşlarının ve geleceğin hemşiresi öğrencilerin gününü kutladı. Daha sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇİMEN yaptığı konuşmada, “Dünya Hemşireler Günü’nü kutlayarak, hemşirelerin sağlık alanında çok büyük bir görev ve misyonu olduğunu belirtti. 

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Olcay ÇAM ise yaptığı konuşmada, “Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içerisinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısı olduğunu belirtti. Gelecek nesillerin yaşamını sürdürebileceği biçimde iyileştirmek için sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bugünden doğru seçimleri yapacak şekilde yönlendirilmesi gerektiğini” vurguladı. 

Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet ÇİMEN’in Prof. Dr. M. Olcay ÇAM’a plaket ve teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.  

Yukarı