Hemşirelerin Sigara Bağımlılığının Önlenmesi , Sigarayı Biraktırma Danışmanlığı ve Tedavisindeki Etkinliği Kursu

Başlama Tarihi :   07.06.2017 Bitiş Tarihi :   07.06.2018

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK “HEMŞİRELERİN SİGARA BAĞIMLILIĞININ ÖNLENMESİ, SİGARAYI BIRAKTIRMA DANIŞMANLIĞI VE TEDAVİSİNDEKİ ETKİNLİĞİ” KONULU KURS DÜZENLENDİ. 

Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 24 Şubat-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nuran Güler ve Yrd. Doç. Dr. Semra Kocataş tarafından toplam 12 saatlik “Hemşirelerin Sigara Bağımlılığının Önlenmesi, Sigarayı Bıraktırma Danışmanlığı ve Tedavisindeki Etkinliği” konulu kurs düzenlenmiştir. Kursu, Hemşirelik Bölümünün toplam 185 son sınıf öğrencisi tamamlamış ve belge almaya hak kazanmıştır.
Öğrencilere kurs katılım belgeleri;   17 Mayıs 2017 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törenle verilmiştir.  Törende; Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Nuran GÜLER “2016-2017 Öğretim yılı bahar yarıyılı boyunca devam eden kursu toplam 185 öğrencinin tam zamanlı olarak katılarak tamamladıklarını ve kurs gören öğrencilerimizin mezun olduktan itibaren hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar sigara bağımlılığı konusunda duyarlı olmalarını ve karşılaştıkları bireylerin sigara içme durumlarını değerlendirerek sigara bağımlılığı olan kişilere etkin bir şekilde sigara bıraktırma danışmanlığı uygulamaları gerektiğini” ifade etti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN ise yaptığı konuşmada kursu düzenleyen ve kurs eğiticileri olan Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nuran GÜLER ve Yrd. Doç. Dr. Semra KOCATAŞ'a teşekkür ederek, “Sigara bağımlılığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve sağlık çalışanlarının özellikle hemşirelerin sigara bağımlılığı ile mücadelede etkin rol oynaması ve rol modeli olmaları gerektiğini” belirtti.

Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgeleri Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Meral KELLECİ, Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Nuran GÜLER ve Yrd. Doç. Dr. Semra KOCATAŞ ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Yonca KAHVECİ tarafından takdim edildi.

Yukarı