Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Eğitim ve Kariyer Planlaması Konferansı Düzenlendi

Haber Tarihi :   14.03.2018

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından “Hemşirelikte Mezuniyet Sonrası Eğitim ve Kariyer Planlaması” konulu konferans gerçekleştirildi. Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe KARADAĞ’ın konuşmacı olduğu konferans Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Amfide yapıldı. Konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doktor Öğretim Üyesi Emine DİNÇER, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL, Hemşirelik Bölümü öğretim üyelerinden Doktor Öğretim Üyesi Tülay Fertelli, Doktor Öğretim Üyesi Fatma Özkan, Doktor Öğretim Üyesi Nurcan Akgül Gündoğdu ile Arş. Gör. Didem Kaya,  Arş. Gör. Deniz Kurtaran ve Hemşirelik bölümü öğrencileri katıldı. 

Konferans öncesi bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL “her bir mesleğin toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarından ortaya çıktığını,  mesleklerin toplumun ihtiyacı olan hizmeti doğru ve etkin olarak karşıladığı ölçüde vazgeçilmez ve saygın olduğunu belirtti.  Bunun için meslek üyelerine yalnızca okulda aldıkları eğitimin yetmediğini, bilimsel ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak çalışırken de mesleki bilgi ve becerilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini vurguladı.  

Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe KARADAĞ Cumhuriyet Üniversitesinde ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölümünüzün öğrenci profilini ve öğretim kadrosunu çok iyi biliyorum o nedenle bu tanıtım konferansına buradan başladım dedi.  Prof. Dr. Karadağ konferansında hemşirelerin çalışma alanları, mezuniyet sonrası eğitimin önemi, bilgiye ulaşma yolları, mevcut kaynak ve imkanlar, bu kaynaklara ulaşma yolları, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinin lisansüstü eğitim imkanları, burslar ve yurtdışı eğitim imkanlarından söz ederek, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi olarak sizleri aramızda görmek, sizinle çalışmak istiyoruz dedi. Yoğun ilgi gören konferansa 405 hemşirelik bölümü öğrencisi katıldı. 

 

Yukarı