Sağlık Çalışanları ve Cezai Durumlar Semineri Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   05.04.2018

Fakültemiz tarafından düzenlenen Seminer Günleri –2 etkinlikleri kapsamında 5 Nisan 2018 tarihinde Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tülay Kars Fertelli’nin sunumu ile ‘Sağlık çalışanları ve Cezai Durumlar’ konulu seminer gerçekleştirildi. 

Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Müşaviri Avukat Salih Karaca, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Binnur Bağcı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aynur Otağ, fakültemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. 

Sağlık çalışanlarının sorumluluklarının mesleki, idari ve hukuki olmak üzere üç ana sınıfta toplanabileceğini belirten Dr. Tülay Kars Fertelli ‘Sağlık hizmeti, tüm sağlık görevlileri tarafından yürütülen bir faaliyettir. Bu nedenle her kademedeki sağlık personelinin görev alanındaki eylem ve müdahaleleri nedeniyle sorumluluğu vardır’ dedi. Sunumunda özellikle yasal sorumluklar hakkında bilgiler vererek Tazminat Sorumluluğu, Ceza Sorumluluğu ve Disiplin sorumluluğu üzerinde duran Sayın Kars Fertelli ‘Bu üç tür sorumluluğu doğuran eylemler genellikle taksirli eylemlerdir’ vurgusunda bulundu. 

Sunum sonrasında ‘Geleceğin sağlık profesyonelleri olacak olan öğrencilerimiz sorumluluklarının ne kadar bilincinde olurlarsa, meslek hayatlarında üzerlerine düşen görevleri de o kadar hakkıyla yerine getirebileceklerdir’ mesajını veren Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, sunum yapan fakültemiz Öğretim Üyesi Tülay Kars Fertelli’ye teşekkür belgesi taktim etti.

Yukarı