Afet Bilinci Semineri Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   10.04.2018

Fakültemiz tarafından, Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) katkıları ve AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek’in sunumu ile ‘Afet Bilinci’ konulu seminer gerçekleştirildi.  

Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aynur Otağ, fakültemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.   

Seminer öncesinde kısa bir açıklama yapan fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ‘Afetler aniden ortaya çıkan ve çok boyutlu zararlara yol açan durumlardır. Elbette ki, afetlerin dünya üzerinde pek çok olumsuz, üzücü etkileri bulunmaktadır, ancak bu süreçte insan faktörünün önemi unutulmamalıdır. Özellikle sağlık profesyonellerinin, afet durumlarında birinci basamakta sorumluluk almalarının önemi unutulmamalıdır’ dedi.         

AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek, sunumuna 2011 yılında, 6.4 şiddetinde gerçekleşen Van Depremine ait bir video gösterimi ile başladı. Ardından ülkemizde ve dünya üzerinde gerçekleşmiş olan büyük depremlerden söz ederek; ‘Ülkemizde gerçekleşen depremler, şiddeti açısından dünyadaki depremler ile kıyaslandığında çok şiddetli depremler değildir. Ancak ülke olarak afet bilincimiz az gelişmiş olduğu için, depremlerin ya da diğer doğal afetlerin ülkemizde yıkım etkileri çok büyük olmaktadır’ dedi. Hortum, Tsunami gibi doğal afetlerin ülkemizde görülmediğini ancak deprem, sel ve toprak kayması gibi afetler açısından riskli bir ülke olduğumuzu vurgulayan Sayın Demetçiçek afet durumunda yapmamız gerekenler ve bireysel olarak afetlerle mücadele sürecinde kişiler üzerine düşen görevler hakkında bilgiler verdi.       

Sunum sonrasında, geleceğin sağlık profesyonelleri olacak olan fakültemiz öğrencilerinin gerek bireysel gerekse mesleki alanda, bu bağlamda ki sorumluluklarını belirginleştirmek adına yapılan etkinliğin önemini vurgulayan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, AFAD Eğitim Uzmanı Kemal Demetçiçek’e teşekkür belgesi taktim etti.

Yukarı