Biyolojik Ritimler ve Beslenme İlişkisi Semineri Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   12.04.2018

Fakültemiz tarafından düzenlenen Seminer Günleri –2 etkinlikleri kapsamında, Fakültemiz Konferans Salonunda Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aysun Yüksel’in sunumu ile ‘‘Biyolojik Ritimler ve Beslenme İlişkisi’’ konulu seminer gerçekleştirildi.     

Yoğun ilgi gören programımıza Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven,  Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, , Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Ulusoy, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Binnur Bağcı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aynur Otağ, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Yurtsal, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.        

Sunumuna genel bilgiler ve konu ile ilgili kavramlardan bahsederek başlayan Dr. Yüksel, Biyolojik Ritim kavramını ‘siyanobakterilerden insanlara kadar birçok canlının, dış dünyada tekrar eden fiziksel etkenlere karşı gösterdikleri döngüsel biyokimyasal, fizyolojik ve davranışsal yanıtlardır’ şeklinde açıkladı. Gün içerisinde, zamansal olarak hangi saatte ne yediğimizin beslenme biçimimiz ile yakın ilişkili olduğuna vurgu yaparak Sirkadiyen Uyku Ritim Bozuklukları ve Beslenme ilişkisi hakkında bilgiler verdi.         

Uyku ile ilgili çeşitli çalışmaları bulunan ve uykunun obezite ile ilişkisine özellikle vurgu yapan Dr. Yüksel özellikle öğrencilere ‘öğrencilikte en çok yaptığımız şey; uykumuzu ötelememiz, uyku düzensizliği yaşamamız. Biyolojik ritimler ise uykunun en genel formu diye ifade edilebilir, bu nedenle daha sağlıklı bir yaşam için özellikle uyku düzenimizi ve uyku kalitemizi korumamız gerekmekte’ mesajını verdi ve sunum sonunda gelen soruları yanıtladı.      

Program sonunda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven tarafından Dr. Aysun Yüksel’e teşekkür belgesi verildi.

Yukarı