Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Konulu Konferans Düzenlendi…

Haber Tarihi :   10.10.2018

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında,  fakültemiz Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel’in konuşmacı olarak katıldığı “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konferansı düzenlendi. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Amfi Salonu’nda 10 Ekim 2018 saat 14.00 da gerçekleşen konferansa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Emine Dinçer, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muammer Çırçır, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Sunumuna bireylerde fiziksel ve ruhsal olarak önemli değişikliklerin ortaya çıktığı ergenlik-gençlik dönemi hakkında genel bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Havva Tel ‘Gençlik dönemi bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönemdir’ ifadesi ile sürecin önemini vurguladı. 

Ruh sağlığı tanımını ‘Olumlu bir kimliğe sahip olma, duygu ve düşüncelerini yönetebilme, sosyal ilişkiler kurabilme, öğrenme istediğine sahip olma ve sosyal ilişkiler içerinde aktif olma’ şeklinde yapan Sayın Prof. Dr. Tel, konuşmasında gençlik döneminin ruhsal özelliklerini detaylı bir biçimde anlattıktan sonra, bu dönemde görülebilen madde kullanımı, şiddet, internet bağımlılığı gibi ruhsal sorunlar, gençler ile barış içerisinde ilişki kurabilmek için ailelere düşen görevler gibi çeşitli konular hakkında bilgiler verdi. 

Modern çağ ile birlikte günümüz gençliğinin ergenlik çağını çok daha zorlanarak yaşamak durumunda kaldığına değinen Prof. Dr. Havva Tel, konuşmasını ‘Bizler gençliğin normal özelliklerini tanımak, gençliği zorlayan aşılması gereken sıkıntılı durumları anlamak, bu durumda nerede nasıl yardım ve danışmanlık alacağımızı bilmek durumumdayız. Kısacası, gençlik dönemine ilişkin bir farkındalık kazanmak ve genç kuşakla yetişkin kuşağın birbirini anlayarak bu süreci yaşamasına fırsat vermek kendimizi bu anlamda geliştirmek zorundayız’ diyerek tamamladı. 

Program, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğretim Üyesi Emine Dinçer tarafından konuşmacı Prof. Dr. Havva Tel’e teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi. 

 

 

Yukarı