Fakültemiz 1. Sınıf Öğrencileri İçin Sivasımızı ve Üniversitemizi Tanıyoruz Etkinliği Düzenlendi

Haber Tarihi :   03.10.2018

Fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 3 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen Sivasımız ve Üniversitemizi Tanıtıyoruz etkinliği Sivas Vali Yardımcısı ve aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya’nın katılımları ile üniversitemiz Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Sayın Mehmet Nebi Kaya’nın konuşmacı olarak yer aldığı programa üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Taşkın, fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Büşra Cesur, Dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Emine Dinçer, sınıf danışmanı öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencilerimiz katıldı.   

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program Sivas tanıtım filminin gösterimi ve Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN’ın açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmalarına fakültemize yeni kayıt yaptıran öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak başlayan Sayın Tel Aydın bu yıl Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Yönetimi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümlerine toplam 450 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade etti. ‘Fakültemizin temel amacı, öğrencilerimizin olumlu ve destekleyici bir eğitim ortamında mesleki eğitimlerini başarıyla sürdürmelerini, kendilerine güvenli, mesleki yetkinliğini kazanmış ülkesine yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır’ sözleri ile konuşmasını sürdüren Sayın Dekanımız büyük bir kültürel zenginliğe sahip Sivas ilinde eğitim görmenin akademik hayatın yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda öğrencilerimize zenginlik katacağını ifade etti.    

Açılış konuşmalarının ardından program Sayın Mehmet Nebi Kaya’nın konuşmaları ile devam etti. Sayın Kaya konuşmasına ‘Seçmiş olduğunuz branşlardan dolayı hepinizi kutluyorum, çünkü sizler buradan mezun olduktan sonra yerine getireceğiniz vazife nedeni ile topluma hizmet sunacak, dertlere deva ve hastalıklara şifa olmak durumunda gayret sarf edeceksiniz’ sözleri ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi olmanın önemine değinerek başladı ve Sivas ilini öğrencilere tanıtan, tarihi ve kültürel mirasından bahseden bir sunum gerçekleştirdi.   

50. Yılına merdiven dayamış köklü bir üniversitenin öğrencisi olmak ayrıcalığına vurgu yapan ve Sivas ilinde okumanın güzelliklerine değinen Sayın Kaya öğrencilerin şehirde ve ilçelerde sahip olabilecekleri sosyal-kültürel imkânlardan, tarihi ve turistik bölgelerinden bahsetti.    

Program, teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.   

Yukarı