“Sağlık Eğitiminde Simülasyonun Yeri ve Örnek Model Uygulamalar” konulu eğitim semineri gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   12.04.2019

Eğitim seminerine Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitimi veren Dr. Öğr. Üyesi Eylem TOPBAŞ, Hemşirelik eğitiminde psikomotor becerilerin öğrenildiği beceri laboratuvarlarının bulunduğunu ve bu laboratuvarlarda öğrencilerin beceri eğitimlerini kliniğe yansıtmalarının çeşitli zorlukları içerdiğini belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Eylem TOPBAŞ, beceri laboratuvarlarının gerçek hastane ortamını yansıtmadığını, klinikte öğrenciye rol bulmanın zor olduğunu, akademisyen sayısında yetersizliklerin olduğunu ve öğrencilerin teorik bilgileri hasta bakımına yeterince yansıtamadıklarına değinerek sağlık eğitiminde simülasyonun önemini ve gerekliliğini vurguladı.

TOPBAŞ, simülasyon yoluyla çeşitli senaryolar hazırlanarak kaza, savaş veya afetler gibi durumlarda öğrencilerin karşılaşabilecekleri klinik vakaların yüksek gerçekli maketler üzerinde, bilgi ve becerilerini sanki gerçek bir hastaya uygulama yapıyor gibi aktarabileceklerini belirtti. Sonraki aşamada ise çözümleme yapılarak müdahale esnasındaki doğru ve yanlışların öğrencilerle tartışılarak ortaya konulduğunu söyledi.

Eğitim programı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın’ın Dr. Öğr. Üyesi Eylem TOPBAŞ’a teşekkür belgesi takdimi ve Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva TEL’in davetlerini kırmayarak Amasya’dan şehrimize gelerek bu eğitimi veren TOPBAŞ’a teşekkürlerini iletmesiyle sona erdi.

 

Yukarı