Erken Yaşta Evlilik Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   25.04.2019
Fakültemizde bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Seminer Günleri etkinlikleri, 25 Nisan 2019 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Daşlı’nın  “Dünyada ve Türkiye’de Erken Yaşta Evlilik” konulu sunumuyla sona erdi.
           
Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Otağ, Dil ve Konuşma Terapisi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Naldöken, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Daşlı konuşmasına, erken yaşta evliliklerin Türkiye’nin önemli problemlerinden bir tanesi olduğunu söyleyerek başladı ve sunumunda ülkemizde ve dünyada gerçekleşen erken yaşta evliliklerden örneklemeler vererek çoğunlukla kız çocuklarının erken yaşta evlilikten etkilendiğini fakat erkek çocukların etkilendiği evliliklerin de olduğunu belirtti.
 
Erken yaşta evliliklerin nedenleri olarak sosyo-kültürel yapı, sosyo-ekonomik yapı, eğitimsizlik ve dinin yanlış algılanması gibi faktörleri sıralayan Daşlı, sunumunda erken yaşta evliliklerle ilgili dünyadan ve Türkiye’den çeşitli istatistiklere de vurgu yaptı.
 

Program sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, sunum yapan fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Daşlı’ya teşekkür belgesi taktim etti. 

Yukarı