Dünya Hasta Güvenliği Günü Etkinlikleri

Haber Tarihi :   17.09.2019
Dünya sağlık Örgütü (WHO) hasta güvenliği konusuna dikkat çekmek, sağlık hizmetlerinin sunumunda hasta güvenliği konusuna vurgu yapmak için küresel çapta kampanya başlatarak 17 Eylül 2019 gününü “Dünya Hasta Güvenliği Günü” olarak ilan etti.

Dünya sağlık Örgütü’nün (WHO) "Hasta Güvenliği İçin Konuşun" sloganıyla vurgu yaptığı “Dünya Hasta Güvenliği Günü” 17 Eylül 2019 tarihi ile başlangıcı yapılan dünya çapında hasta güvenliğine dikkat çekmeye yönelik ilk defa düzenlenen yeni bir sosyal etkinlik günü. Fakültemizde Hasta Güvenliğinin önemini vurgulamak ve dünya çapında gerçekleştirilen bu etkinlik içerisinde Üniversitemizin de ismini duyurmak amacı ile bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Bu etkinlikler kapsamında Fakültemizin tüm bölümlerinde öğleden sonraki derslerimizde eş zamanlı olarak öğretim üyelerimiz tarafından öğrencilerimize “Dünya Hasta Güvenliği Günü” çerçevesinde hasta güvenliği konusunda, tematik ders anlatımı gerçekleştirildi.