Tanıtım

BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4 yıllık (8 yarıyıl) lisans programı olup, “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” ile “Diyetisyen” unvanı alarak bireylerin profesyonel olarak yetişmeleri için eğitim ve öğretim vermektedir. Bölümümüz, yaşam boyu toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla, uluslararası standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, evrensel düşünce ve değerlere sahip, ülke ve dünya kültürüne saygılı diyetisyen yetiştirmekte, bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası standartlarda eğitim-öğretim, araştırma ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır.
Eğitim programının birinci aşaması diyetetik uygulamalarına esas olan temel bilimler, tıp ve beslenme bilimlerini içermektedir. Dersler teorik ve laboratuvar uygulamaları (kimya, besin kimyası, besin hazırlama vb.) olarak yürütülmektedir. İkinci aşama doğrudan uygulama alanıyla ilgilidir. Çalışma alanlarına yönelik saha, kurum ve hastane stajları yaptırılmakta, rapor, seminer, mezuniyet tezi, eğitim ve araştırma projeleri hazırlatılmaktadır. Bu sürecin sonunda öğrenci, diyetisyenlik mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerileri kazanmaktadır. Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunlarına “Beslenme ve Diyetetik Lisans” diploması verilmektedir. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 2 Doçent, 1 Dr. Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüz öğretim elemanları, kişisel beceri ve profesyonel gelişimlerini sürekli olarak artırarak, ulusal ve uluslarası kongre ve eğitimlere katılmakta, bilimsel araştırma ve proje yürüterek topluma hizmet vermeye çalışmaktadırlar.
Bu program; yaşam boyu toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayan, uluslararası mesleki standartlar çerçevesinde belirlenen niteliklere uygun, evrensel değerler ışığında bilimsel ve etik değerlere sahip, beslenme ve diyetetik bilimindeki gelişmeleri takip eden, araştıran ve uygulayan “Diyetisyen” yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bölümümüzden mezun olan diyetisyenler 1969 yılında kurulmuş olan Türkiye Diyetisyenler Derneği' ne üye olabilirler. Dernek, Avrupa Diyetetik Dernekleri Federasyonu (EFAD-European Federation of the Association of Dietitians) ve Uluslararası Diyetetik Konfederasyonu (ICDA-International Confederation of Associations of Dietetians) üyesidir.
 
MİSYON
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün misyonu; beslenme ve diyetetik alanında bilimsel veriler ışığında ve uluslararası standartlara uygun olarak çeşitli araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, toplumun ve bireylerin sağlık durumlarının iyileştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi kapsamında beslenme ilkelerini uygulayan, çeşitli disiplinler arası işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın ve etik değerlere saygılı sağlık profesyonellerini yetiştirmek ve toplum yararına sunmaktır.
 
VİZYON
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün vizyonu; beslenme ve diyetetik alanındaki bilimsel gelişmeleri takip eden, donanımlı ve insan ve toplum sağlığını geliştirmeyi ilke olarak benimseyen mezunlar yetiştiren, verdiği hizmetlerle toplumun ve bireylerin sağlığının gelişimine katkıda bulunan ve dünya standartlarında nitelikli bilimsel araştırmalar yürüten örnek bir eğitim kurumu olmaktır.
 
İDARİ YAPILANMA
Doç. Dr. Hayreddin GEZEGEN         (Bölüm Başkanı)
Dr. Öğr. Üyesi Nurcan BAĞLAM       (Bölüm Başkan Yardımcısı)
Erhan ÇELEBİ                               (Bölüm Sekreteri)
 
KURULLAR
Bölüm Kurulu
Doç. Dr. Ayça TAŞ
Doç. Dr. Binnur BAĞCI
Doç. Dr. Hayreddin GEZEGEN
Doç. Dr. Zeynep Mine HASDEMİR
Dr. Öğr Üyesi Emine DİNÇER
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aybüke KARAOĞLAN
Dr. Öğr. Üyesi Mahir ARSLAN
Dr. Öğr. Üyesi Nurcan BAĞLAM
Öğr. Gör. Kibar GÜLTEKİN KURT

Bölüm Başkanı

HAYREDDİN GEZEGEN
Prof.Dr. HAYREDDİN GEZEGEN
Bölüm Başkanı

gezegenh@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 2062/2532

NURCAN BAĞLAM
Dr.Öğr. Üyesi NURCAN BAĞLAM
Bölüm Başkan Yardımcısı

nurcanbaglam@cumhuriyet.edu.tr
Dahili :

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 58140 Kampüs/SİVAS
 
Telefon: 0346 219 10 10/1920 (Bölüm Sekreteri)
 
Belgegeçer: 0346 219 12 61
 

E-Posta:  saglikfakultesi@cumhuriyet.edu.tr

Yukarı