Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Güler “Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Eylem Planı Çalıştayı”na katıldı

Haber Tarihi :   02.01.2022

Sivas Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 22-24 Aralık 2021 tarihinde ‘’Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Eylem Planı Çalıştayı ’’ düzenlendi.

Sivas Öğretmenevinde yapılan Çalıştay’a Sivas Valisi Salih Ayhan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Harun Tan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür yardımcısı Hülya Özdemir ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede çalışmasında yerel kurum ve kuruluştan çok sayıda kurum yöneticisi ve akademisyenler katıldı. Üç gün süren çalıştayın birinci gününde açılış konuşmaları ve bu alanda yapılan hizmetler konusunda konuşma ve paylaşımlar yer aldı. Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Güler ’Şiddetin kadın sağlığına etkileri’’ konulu bir sunum yaptı. Prof. Dr. Güler sunumunda kadına yönelik şiddetin Türkiye’de ve Dünya’da görülme sıklığı, şiddetin kadın sağlığı üzerindeki fiziksel, psikolojik, sosyal etkileri ve sonuçları konusunda bilgi vererek şiddetin önlenmesi için kadınının güçlendirilmesi ve şiddetle mücadelede toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik multidisipliner çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Çalıştayın ikinci ve üçüncü günü, Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele İl Eylem Taslak Planı oluşturma konusundaki oturumlarla devam etti.

Yukarı