Ebelik Bölümü Akreditasyon Çalıştayı

Haber Tarihi :   21.01.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Ebelik Bölümü Akreditasyon Çalıştayı” düzenlendi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen çalıştaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcıları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanları, ve Bir çok üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Başkanları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğünden Kalite Koordinatör Yardımcıları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencilerinin klinik uygulama yaptıkları alanlardaki Sağlık Kurumlarının Yöneticileri, Mesleki Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretim Elemanları, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğrencilerinin klinik uygulama yaptıkları alanlardaki Sağlık Kurumlarında görev yapan Sağlık Çalışanları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Mezunları ve Ebelik Bölümü Akreditasyon Çalışmalarında yer alan Alt Komisyonların Öğrenci Temsilcilerinden oluşan toplam 53 paydaş katıldı.

Çalıştay, 14.01.2022 tarihinde saat 10.00’da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ALTUN ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır.

Açılış konuşmalarında;

Doç. Dr. Büşra Cesur;

“Ebelik Bölümü, öğrencilerinin mezun olabilmeleri için sağlık alanındaki diğer programlar gibi mesleki yeterlilikleri olan ancak bu programlardan farklı olarak öğrencilerinin çeşitli mezuniyet kriterleri sağlamaları gereken tek bölümdür. Bu nedenle öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde paydaşlarımızla birlikte çalışmamız, gereken durumlar için protokoller yapmamız, ebelik alanına donanımlı mezunların sağlanabilmesi açısından oldukça önemlidir” diyerek, bölümün tarihsel sürecinden ve çalışmalarından söz etti.

Doç. Dr. Ahmet Altun;

“Üniversitemizde bir yılı aşkın süredir akredite olmak için çalışan bölümlerimizle birlikte olmaya çalışıyoruz. Ebelik bölümü zaten belli alt yapısı, kültürü olan bir bölüm. Birçok şeyin yapılıyor olması yeterli olmuyor. Yapılanların bir sisteme bağlı olması, kişilerden bağımsız olması ve düzenli olarak kontrol edilmesi yeni düzenlemelerin yapılarak sürekli yenilenmenin devam ediyor olması çok önemli” dedi ve çalıştayın başarılı olmasını temenni ederek konuşmalarını tamamladı.

Prof. Dr. Hatice Tel Aydın;

“Bu çalıştay fakültemizde yürütmekte olduğumuz kalite ve iyileştirme çalışmaları içerisinde yer alan önemli bir çalışma. Ebelik programlarından mesleki yeterliliğini ve motivasyonunu kazanmış, yetkin mezunlar verilmesi önceliğimiz olmaya devam etmektedir. Eğitim beklentilerine katkı veren en önemli süreç akreditasyon süreci. Akreditasyon, ölçme, değerlendirme, izlem, önlem alma ve iyileştirme adımlarını içeren ve öğrenci merkezli yaklaşımlarla gerçekleşen bir süreçtir. Akreditasyon, eğitimde kalite standartlarını yakalamayı, geliştirmeyi ve sürdürmeyi sağlayan dinamik bir süreçtir” dedi.  Aydın; “Çalıştayın eğitimin kalitesi ile ilgili hedeflerimize ulaşmamıza katkı sağlayacak, bu süreçte bizim işimizi kolaylaştıracak sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum, tüm katılım gösterenlere teşekkür ederim ve başarılar dilerim” diyerek konuşmasını bitirdi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştaya geçildi.

Çalıştaya, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR’un Bölüm Akreditasyon çalışmaları sürecini paylaşmasının ardından, Ebelik Bölümü Amaç ve Hedefleri ve Program Çıktılarının çalışılması ile devam edildi ve çalıştay, Müfredat Programının güncellenmesi çalışması ile son buldu. Program sonrasında sonuç raporu hazırlanarak paydaşlarla paylaşıldı.

Yukarı