1. Uluslararası 1. Ulusal Sivas Ebelik Kongresi

Haber Tarihi :   12.05.2022

9-10 Mayıs 2022 tarihleri arasında “100 Yıllık İlerleme” teması ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından hibrit (yüz yüze ve çevrimiçi) olarak düzenlenen 1. Uluslararası 1. Ulusal Sivas Ebelik Kongresi gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin salonunda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Valimizin Kıymetli Eşleri Zeynep Akkiraz Ayhan hanımefendi, Rektörümüzün Kıymetli Eşleri Emine Yıldız hanımefendi, İl Emniyet Müdürünün Kıymetli Eşleri Nebahat Akçay hanımefendi, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Zübeyda Akın Polat, Kamu kurum & kuruluşlarının yöneticileri, temsilcileri ve sağlık profesyonelleri ile mesleki sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, İl içi ve il dışından katılım sağlayan öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Kongreye 416 kişi yüz yüze, 340 kişi çevrim içi olmak üzere toplamda 756 kişi katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı ve Kongre Başkanı Doç. Dr. Büşra Cesur açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından ilk panel ile devam eden programda 7 uluslararası konuşmacı panelist olarak yer aldı. Uluslararası konuşmacılar İngiltere, Yunanistan, Macaristan, Malta, Bulgaristan ve Slovenya’dan katıldı. Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kongre Başkanı Doç.Dr. Gülseren Dağlar kongrede 102 adet sözel bildiri sunulduğunu, “Sözel Bildiri Hakem Kurulu” tarafından çift kör olarak değerlendirilen bildiriler arasından dereceye girenlere ödül belgesi verildiğini, katılımcılar tarafından doldurulan kongre değerlendirme anket sonucuna göre katılımcıların %88,9’u kongre web sayfasında gerekli bilgilere kolaylıkla ulaşabildiğini, %91,5’i kongre görevlilerine kolaylıkla ulaşabildiğini, %76,8’i kongre organizasyonunun yeterli olduğunu, %90,6’sı bildiri değerlendirmelerinin objektif olduğunu, %82,6’sı kongre online kayıt/kayıt masası hizmetlerinin yeterli olduğunu ve %86,6’sı kongre genel memnuniyet düzeyinin olumlu olarak belirttiğini iletti.

Yukarı