Mezuniyet Töreni

Haber Tarihi :   17.06.2022

Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni Yapıldı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni 15.06.2022 tarihinde Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Törene, SCÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, dekanlar, müdürler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mezuniyet programının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ataseven “Bugün anlamlı bir program için buradayız. Mezunlarımıza naçizane şunu söylemek istiyorum. Biz çok önemli bir meslek grubu olan sağlık çalışanlarıyız. İnsanlar canlarını Allah’ın izniyle bizlere emanet ediyor. Bizlerin bu sağlık hizmetini en iyi şekilde insanlarımıza iletmemiz gerekiyor. Bütün zorluklar ve engellere rağmen bu hizmeti en iyi şekilde yansıtmamız gerekiyor. Hocalarınızdan aldığınız değerli bilgileri en iyi şekilde uygulayacağınızdan hiç şüphem yok.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın “Ülkemizde açılan ilk 5 fakülteden biri olan fakültemiz, bu yıl 15. dönem mezunlarını veriyor. Bu süre kurumların geleceğinin inşası ve varlıkları adına çok önemlidir. Başlangıçta 4 bölümü bulunan fakültemiz, 15 yıl içinde 7 bölümü, 72 akademik ve 15 idari personeli bulunan; sayıları 2 bin 400’ü bulan lisans öğrencisine ve sayıları 250’yi bulan lisansüstü öğrencisine eğitim veren bir fakülte haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Törende fakülte birincine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, fakülte ikincisine Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, fakülte üçüncüsüne ise Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim diplomaları ve plaketlerini verdi.

Saat 10:00’da başlayan Mezuniyet Töreni sırası ile Hemşirelik, Ebelik, Sağlık Yönetimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinin Mezuniyet törenin gerçekleştirilmesi ile saat 18:00’da son buldu.

Yukarı