“Metaverse ve Sağlık” Konulu Sempozyum Düzenledi

Haber Tarihi :   31.05.2022

Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruluşunun 15. Yılı münasebeti ile “Metaverse ve Sağlık” konulu sempozyum düzenledi.

4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ünal KILIÇ, Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, Prof. Dr. Hakan YEKBAŞ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan sempozyum Onursal Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Alim YILDIZ, “Teknolojinin gelişimine paralel olarak birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da farklı teknolojiler kullanılmaya başladı. Metaverse özellikle son yıllarda gündemde ve giderek de etkisini artırıyor. Bu anlamda Sağlık Bilimleri Fakülte’mizin yapmış olduğu bu sempozyumun birçok soruya cevap vereceğini düşünüyorum. Bu konuyla ilgilenen, konuya kafa yoran hocalarımızın, bugün burada üç oturumda verecekleri bilgiler, elbette hem bizler hem de sağlık eğitimi açısından önemli. Sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sağlık Bilimleri Fakülte’mizin 15. Yılını kutluyorum. Sempozyumun hazırlanmasında emeği geçen başta dekanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN ise, “Son yıllarda önemli teknolojik gelişmeler yaşanmıştır. Bu gelişmelerin bir sonucu olarak insanlık insan yapımı dijital bir dünyaya doğru ilerlemektedir. Sağlıktan eğitime, finanstan endüstriye birçok alanı etkileyecek önemli ve köklü değişikliklerin olacağı beklentisi artmıştır. Çok uzak olmayan bir gelecekte sanal gerçekliğin yaşamın önemli bir parçası haline geleceği, insanların zamanlarının birçoğunu gerçekmiş gibi hissettiren bir sanal dünyada geçireceği öngörülmektedir. Hızla gelişen ve yaygınlaşan bu ileri teknolojinin sağlık alanında kullanılmasının önemli değişiklikler ve yenilikler yaratma potansiyeli olduğu öngörülmektedir. Birçok olumlu etkisi olmakla birlikte bu değişimin avantaj ve dezavantajlarının belirsizliklerinin ve risklerinin farkında olmak önemlidir. Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak, fakültemizin kuruluşunun 15. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz bu sempozyumda sanal gerçeklik ya da daha genel olarak metaverse ile ilgili zihninizde ortaya çıkan pek çok soruya cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Hidayet TAKCI ve Doç. Dr. Yılmaz DAŞLI’nın gerçekleştirdiği sempozyumun ilk oturumunda “Metaverse; Hayaller, Gerçekler ve Fırsatlar” konulu sunumu ile Dr. Öğr. Üyesi Enis KARAASLAN yer aldı.

Sempozyumun ikinci oturumu Doç. Dr. Ahmet Gürkan YÜKSEK moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak “Metaverse ve Eğitim” konulu sunumu ile Dr. Levent EMMUNGİL ile “Metaverse ve Sağlık Sektörü Girişimciliği” konulu sunumu ile Öğr. Gör. Kürşad ÖZKAYNAR ikinci oturumda sunumlarını gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Havva TEL ve Doç. Dr. Enis Baha BİÇER’in yaptığı üçüncü ve son oturumda ise sırasıyla “Dijitalleşen Dünyada Sağlık Hizmetlerinin Geleceği” konulu sunumu ile TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan AKDOĞAN, “Sağlık Hizmetlerinde Yapay Zeka ve Metaverse” konulu sunumu ile Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali GEDİK ve “Meta Dünyada İnsanlığı Neler Bekliyor” konulu sunumu ile Ali C. HANTAL yer aldı.

Yukarı