Hemşirelik Bölümü Oryantasyon Programı

Haber Tarihi :   06.10.2022

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde eğitime başlayan 1. Sınıf öğrencilere yönelik Oryantasyon programı düzenlendi.

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon programı Hemşirelik Bölümü Akademik Kariyer ve Danışmanlık Komisyonu tarafından 28 Eylül 2022 tarihinde Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin salonunda gerçekleştirildi. Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hayreddin Gezegen ve Dr. Öğr. Üyesi Nurperihan Tosun, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, bölüm öğretim üye ve elemanları ile  öğrenciler katıldı. Birinci sınıf öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmaları Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının arkasından oryantasyon programına geçildi. Programda birinci sınıf danışmanları olan Doç. Dr. Fatma ÖZKAN TUNCAY, Doç. Dr. Ferdağ YILDIRIM, Doç. Dr. Tülay KARS FERTELLİ ve Dr. Öğr. Üyesi Semra ZORLU tarafından “Akademik danışmanlık tanıtımı ve tanışma, Sağlık Bilimleri Fakültesi tanıtımı, Hemşirelik Bölümü tanıtımı, bölümün eğitim öğretim faaliyetleri, eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliği, öğrenci  değişim programları, üniversite olanakları ve akreditasyon” konularında öğrencilere bilgi verildi. Oryantasyon programını hazırlayan Akademik Kariyer ve Danışmanlık Komisyon Başkanı Prof. Dr. Meryem YILMAZ tarafından komisyon hakkında bilgi verilerek, birinci sınıf akran danışmanlığı planlaması öğrencilere aktarıldı. Ayrıca Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Komisyon Başkanı Prof. Dr. Meral KELLECİ tarafından komisyonun çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verildi. Program iyi ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirilmesi dilekleriyle sona erdi. Programın arkasından öğrencilere oryantasyon programı ile ilgili çevrimiçi değerlendirme/geribildirim anketi uygulandı. Toplu fotoğraf çekimi ile program sonlandı.