Fermante Bitkisel Ürünler Atölyesi

Haber Tarihi :   19.12.2022

Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beslenme İlkeleri Uygulama Laboratuvarında 16.12.2022 tarihinde saat 13:30’da Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile Dr. Öğr. Üyesi Hatice Aybüke Karaoğlan öncülüğünde “Fermante Bitkisel Ürünler Atölyesi” gerçekleştirildi.

Atölyede, öncelikle geçmişten bugüne kadar gelen fermente bitkisel ürünlerin sağlık üzerine etkileri, hazırlanışları ve fermente bitkisel ürünler ile ilgili günümüzde yapılan yeni araştırmalar hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirmenin ardından öğrenciler, yaptıkları işlemler sırasında meyve ve sebzelerin besin değerlerinin korunmasına ve hijyen koşullarına özen göstererek, güvenilir, sağlıklı, doğal fermente içecek, sirke ve turşu örnekleri hazırladılar.

Yukarı