Hemşirelik Bölümü Mesleki Uygulama Dersi Bilgilendirme Toplantısı

Haber Tarihi :   16.03.2023

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Bölümü müfredat programında 4. Sınıf bahar döneminde yer alan “Mesleki Uygulama” dersinin klinik uygulaması öncesi öğrencilerin derse uyumlandırılmasını sağlamak amacı ile 27 Şubat 2023 Pazartesi mesleki uygulama dersi bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Microsoft Teams üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, dersin uygulama yürütücüsü öğretim üyeleri ile dersi alan 4. sınıf öğrencileri katıldı. Toplantı Prof. Dr. Havva Tel’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının arkasından ders koordinatörleri; Prof. Dr. Havva Tel mesleki uygulamanın yürütülmesi, uygulama usul ve esaslarını, Dr. Öğr. Üyesi İlknur Yıldız uygulamanın gerçekleştirildiği kurumların protokollerinde uygulama yürütücüleri ve öğrencilerin görev ve sorumluluklarını öğrencilerle paylaştı. Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf Akran Mentörü Koordinatörü Prof. Dr. Meral Kelleci öğrencilere akran mentörlüğü, içeriği, işleyişi, akran mentörünün rol ve sorumlulukları konularında bilgi verdi.  Toplantı öğrencilerin sorularının cevaplanması, görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.