12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlandı

Haber Tarihi :   12.05.2023

https://www.cumhuriyet.edu.tr/haber/12224-universitemizde-12-mayis-dunya-hemsireler-gunu-kutlandi

Üniversitemizde 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlandı.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Suşehri Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri ve Numune Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile yapılan program, “Depremde Hemşirelik Hizmetleri” paneli ile başladı. 

Behsan Önol Konferans Salonunda yapılan panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, SBF Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, akademik ve idari personelle öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmalarıyla devam etti.

İlk açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Sağlık hizmetlerinde çok aksamalar görmememiz açısından tüm sağlıkçılar olarak sağlık sistemindeki yerimizi alıyoruz. Hemşireler de sağlık sistemimizin en önemli yapıtaşlarından biridir. Özellikle pandemi sürecinde tüm sağlıkçılarımızın olduğu gibi hemşirelerimizin de nasıl fedakârlıklarla çalıştıklarına şahit olduk. Bu sebeple onları bir gün değil her gün tebrik edip hatırlamak gerekir.” şeklinde konuştu.

Sonrasında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alim, sağlık sisteminin en önemli yapılarından birisi olarak söz ettiği hemşirelerin gününü kutlayarak tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

SBF Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ise 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü kutlamalarının Üniversitemiz için gelenekselleştiğini belirterek tüm hemşirelerin Dünya Hemşireler Gününü tebrik etti.

Açış konuşmalarından sonra panele geçildi. Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel başkanlığındaki panelde konuşmacı olarak Sivas Numune Hastanesinden hemşireler Furkan Göçer ve İlker Toraman, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinden Uzm. Hemşire Nesligül Aybek ve Dr. Zuhal Gürsoy ile SBF Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Kelleci yer aldı.

Panelin ardından katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

 

Yukarı