Dünya Diyabet Günü Etkinliği

Haber Tarihi :   24.11.2023

Dünya Diyabet Günü Etkinliği

İlimiz Valiliği himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sivas Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Dünya Diyabet Günü” farkındalık etkinliğine, Sivas Belediye Başkanı Hilmi BİLGİN, İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyelerinden bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan BAĞLAM ve Dr. Öğr. Üyesi Mahir ARSLAN ile birlikte Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kulüp üyeleri, 2. ve 3. sınıf öğrencileri katılım sağladı.

21 Kasım 2023 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilen etkinlik, “Sen de Olabilirsin Diyabet, Her Gün Yürü Hareket Et” sloganıyla ilimiz 50. Yıl kavşağından Kongre Müzesi Binası bahçesine kadar yapılan farkındalık yürüyüşü ile başladı. Daha sonra Kongre Müzesi Binası bahçesine ulaşan topluluk, Dünya Diyabet Gününün Simgesi olan mavi halkayı temsil etmek üzere halka oluşturulması ve mavi balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.