Klinik Rehber Hemşire Eğitimi

Haber Tarihi :   07.03.2024

7-8 Mart 2024 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Eğitim Komisyonu tarafından fakülte Konferans Salonu’nda Klinik Rehber Hemşire Eğitimi düzenlendi. Etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın’ın açılış konuşmaları ile başladı. Eğitime Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Prof. Dr. Havva Tel, Doç. Dr. Fatma Özkan Tuncay ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu Kübra Süha konuşmacı olarak, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi ve Sivas Numune Hastanesi hemşireleri dinleyici olarak katıldı. Aktif öğrenme yöntemlerinin yoğun kullanıldığı eğitimde rehber hemşireliğin önemi, rol ve sorumlulukları, öğrenme stilleri, öğrenci başarısını destekleyen yaklaşımlardan bahsedildi. Eğitim, hemşirelerin olumlu geri dönüşleri ve katılım belgelerinin teslim edilmesiyle sona erdi.