9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalık Günü

Haber Tarihi :   08.05.2025

Fakültemiz S.C.Ü Beslenme ve Diyetetik Kulübü 9 Mayıs Dünya Çölyak Farkındalık Günü kapsamında bölüm öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından stant kuruldu. Stant için Beslenme ve Diyetetik bölümüne ait olan Besin Hazırlama ve Pişirme Laboratuvarı’nda hazırlanan glutensiz kurabiyelere ve etkinliğe özel hazırlanan oyunlara yer verildi. Stantta gluten nedir, gluten hassasiyeti nasıl olur, gluten hangi besinlerde bulunur, Çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir gibi konular hakkında bilgiler verildi. Stant etkinliğine Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Meryem YILMAZ, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayreddin GEZEGEN Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurcan BAĞLAM, Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri katılım sağladı.

Yukarı