Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik bölümünden TÜBİTAK 2209-A başarısı. Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Kevser Özdemir'in proje yürütücüsü olduğu "Üniversite Öğrencilerinde Obezitenin Yeme Farkındalığı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi" başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Projede Beslenme ve Diyetetik bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tuba Tekin proje danışmanı olarak yer alırken, Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. sınıf öğrencisi Sevim Er araştırmacı olarak yer almaktadır. Önerilen projede üniversite öğrencilerinde obezitenin yeme farkındalığı üzerine etkisinin incelenmesi amaçlanmakta olup, yeme farkındalığı ve antropometrik ölçümler arasındaki ilişkinin incelenmesi hedeflenmektedir. Yeme farkındalığı; yemeğe, bireylerin yemekle alakalı duyusal farkındalığına ve deneyimlerine odaklanan bir yaklaşım olarak tanımlanmaktadır. Yeme farkındalığı bireyin ne yediği, ne kadar yediği, nasıl yediği ve neden yediği olmak üzere dört boyutu ile değerlendirilmektedir. Yeme farkındalığının amacı, tüketilen besinin her lokmasında yani her bir tüketim anında “ilk ısırık” tadını yeniden yaratmaktır. Böylece bireyin vücut ağırlığından ya da beslenme durumundan etkilenmeksizin tüketilen besinin farkında olarak daha sağlıklı ve doyurucu seçimler yapması hedeflenmektedir.