Tai Chi Etkinliği

Haber Tarihi :   01.04.2026

Hasbahçe Göleti, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü kapsamında düzenlenen anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizyoterapi Eğitim Kulübü (SCÜFEK) katkılarıyla gerçekleştirilen açık hava Tai Chi etkinliği yoğun ilgi gördü.
SCÜFEK’in “Tai Chi ile Vücudunun Enerjisini Hisset” sloganıyla düzenlediği etkinlikte, doğayla iç içe bir ortamda Tai Chi egzersizleri uygulandı. Yavaş, akıcı ve nefesle uyumlu hareketlerden oluşan Tai Chi, beden-zihin dengesi sağlayan, denge ve farkındalığı artıran bir egzersiz yöntemi olarak katılımcılara tanıtıldı. Gölet manzarası eşliğinde yapılan egzersizlerle, katılımcılar hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlama fırsatı buldu.
Etkinlikte fizyoterapinin hayattaki rolüne dikkat çekildi. Fizyoterapide pilates, Tai Chi, denge egzersizleri, kuvvetlendirme ve fonksiyonel egzersizler gibi birçok farklı egzersiz modelinin bulunduğu ve bireye özel geniş bir egzersiz seçeneği sunulduğu vurgulandı. Her bireyin ihtiyacına uygun egzersiz programının planlanmasının önemi ifade edildi.

Yukarı