Hasbahçe Göleti, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü kapsamında düzenlenen anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Fizyoterapi Eğitim Kulübü (SCÜFEK) katkılarıyla gerçekleştirilen açık hava pilates etkinliği, çevreden yoğun ilgi gördü.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gülseren DAĞLAR'ın da katılımıyla gerçekleşen ve SCÜFEK'in “Mat minderini al, harekete gel” sloganıyla düzenlediği etkinlikte, doğayla iç içe bir ortamda pilates yapıldı. Hem fiziksel hem de zihinsel sağlığın önemi vurgulandı. Katılımcılar, gölet manzarası eşliğinde egzersiz yaparak keyifli ve verimli bir gün geçirdi.
Etkinlikte, fizyoterapinin yaşamdaki rolüne dikkat çekilirken, hareketli yaşamın önemi bir kez daha hatırlatıldı. Açık havada gerçekleştirilen bu tür organizasyonların hem farkındalık oluşturduğu hem de sağlıklı yaşam alışkanlıklarını teşvik ettiği belirtildi.
SCÜFEK, benzer etkinliklerin ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini ifade ederek tüm vatandaşları aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmeye davet etti.



