Seminer Günleri-3 Etkinlikleri Başladı

Haber Tarihi :   21.03.2019
Fakültemizde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Seminer Günleri etkinlikleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mine BEKAR’ın  “Sağlık Yaklaşımında Kültürel Tevazu” konulu semineri ile 21 Mart 2019 tarihinde başladı.           
Programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Seminerin açış konuşmasında Dekanımız Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, “Emeği geçen bütün öğretim üyelerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum, katılım gösteren öğrencilerimize de. Bugünkü konu gerçekten çok güzel ilgi çekici bir konu, Sağlık bilimleri alanında çalışınca tüm profesyonellerin geliştirmeleri gereken birçok özellikleri var. Ancak kültürel tevazu sağlık hizmeti sunarken insana duyarlılık anlamında geliştirmemiz gereken bir konu.” dedi.    
 
Dr. Öğr. Üyesi Mine Bekar konuşmasında "Eğer kendi kültürümüzü ve değerlerimizi hasta üzerinden empoze edersek ya da hastada kültürel bir körlük gibi davranışa girersek, onun kültürünü dikkate almazsak o zaman çok büyük bir çatışma yaşanır." değerlendirmesinde bulundu.
Bekar, sağlık personellerinin kültürler hakkında bilgi sahibi olması gerektiğinin altını çizerek, “Sadece savaşlar ve göçmenleri düşünmemize gerek yok. Dil farklı, ortam farklı, giyim farklı, ilişkiler farklı, belli kurallar var. O kurallara uymak zorundayız.” diye konuştu.
 
Program sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, sunum yapan Dr. Öğr. Üyesi Mine Bekar’a teşekkür belgesi taktim etti.
 

 

Yukarı