Sağlık Hizmetlerinde Değişimin Yönü ve Ebelik Semineri Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   19.04.2018

Fakültemiz tarafından düzenlenen Seminer Günleri –2 etkinlikleri kapsamında, Ebelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Duran Aksoy’un sunumu ile ‘‘Sağlık Hizmetlerinde Değişimin Yönü ve Ebelik’’ konulu seminer gerçekleştirildi.         

Fakültemiz Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Yurtsal, fakültemiz öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.                 

Sunumuna Ebelik mesleğinin geçmişten günümüze gelişimi ve ebelerin toplumdaki statüleri ile ilgili genel bilgiler vererek başlayan Dr. Duran Aksoy ‘‘Sağlık hizmetleri, 1850-1920 yılları arasında kentleşme, sanayileşme ve nüfus hareketlerinden büyük ölçüde etkilenmiştir. Bu gelişmelerle birlikte sağlık alanında bilimsel bilgiye dayanan profesyonelleşme, mesleklerin kurallara bağlanması ve örgütlenmesi ise yeni düzenlemeleri gerekli kılmıştır’’ dedi.                   

Konuşmasında sağlık hizmetlerinde yaşanan değişimlerin ekseninde çalışma yaşamında ebelerin karşılaşabileceği sorunlar bulunduğuna değinen Dr. Duran Aksoy ‘öngörülen işsizlik, esnek istihdam, çalışma sürelerinin düzensizleşmesi, iş yoğunluğunun artması ve güvencesiz çalışma gibi sorunların, yeni düzenlemelerin yapılması ile giderilebileceği düşünülmektedir’ mesajını verdi.         

Sunum sonrasında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, sunum yapan fakültemiz Öğretim Üyesi Özlem Duran Aksoy’a teşekkür belgesi taktim etti.

Yukarı