Fakültemizde Kan Bağışı Kampanyası Gerçekleştirildi…

Haber Tarihi :   11.10.2018

Türk Kızılay’ı Sivas Şubesi tarafından yürütülen kan bağışı etkinlikleri kapsamında 11 Ekim 2018 tarihinde, fakültemizde kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi.

Türk Kızılay’ı çalışanlarından 1 doktor, 4 Hemşire, 1 destek Personeli ve 1 Kan Bağışı Kazanım Uzmanı ve 1 kök hücre sorumlusunun eşliğinde gerçekleştirilen kampanyada, fakültemiz A Binası giriş katına kan toplama kabinleri kuruldu. Birim sorumlularınca özellikle birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak 4-5 dakikalık bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Ardından kan bağışında bulunmak isteyen öğrencilerin vital değerleri ve fiziksel muayeneleri yapıldıktan sonra doktor tarafından onay verilen bağışçılardan kan alımı gerçekleştirildi.

Düzenlenen kampanya ile Sağlık Bilimleri Fakültesinden 141 öğrenci kan bağışında bulunmak için gönüllü oldu. Gönüllüler arasından 40 öğrencinin sağlık koşulları yetkililer tarafından bağışa uygun bulunmadığı için 101 öğrenci bağışta bulundu.