Üniversitemiz ve Kayseri Kamu Hastaneler Birliği arasında eğitim faaliyeti kapsamında imzalanan iş birliği protokolü nedeniyle Kayseri ilinde görev yapan ebelere eğitim verildi

Haber Tarihi :   30.03.2018

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü ile Kayseri Kamu Hastaneler Birliği arasında eğitim faaliyeti kapsamında iş birliği protokolü ile  doğum hizmetlerinin güçlendirilmesi, anne adaylarının doğum eylemini sağlıklı ve güvenli şartlarda gerçekleştirmeleri, normal doğumların yaygınlaştırılması ile sezaryen oranlarının azaltılması amaçlanmaktadır.   

İmzalanan protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim elemanları tarafından 26-30 Mart 2018 tarihleri arasında Kayseri’de görev yapmakta olan 25 ebeye daha eğitim verilmiştir. Eğitim koordinatörlüğünü Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi  Z. Burcu Yurtsal’ın yürüttüğü eğitim programında; Dr. Öğr. Üyesi  Büşra Cesur, Dr. Öğr. Üyesi  Z. Burcu Yurtsal, Dr. Öğr. Üyesi  Handan Güler, Dr. Öğr. Üyesi  Özlem Duran Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi  Gülseren Dağlar, Dr. Öğr. Üyesi  Gülbahtiyar Demirel eğitimci olarak yer almıştır. Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi  Z. Burcu Yurtsal "Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitiminin" ülkemizde yıllardır özellikle anne ve bebek sağlığı için çalışan ebelerin bilgilerinin güncellenerek yenilenmesinin özelde anne ve yenidoğan sağlığını genelde aile ve toplum sağlığını iyileştirmeyi ve geliştirmeyi sağlayacağını vurguladı.            

Eğitimin 5. Günü 27 Ekim 2017 tarihinde Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ramazan BENLİ ile Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Büşra CESUR kapanış konuşmalarını yapmıştır.   

Benli; Cumhuriyet Üniversitesi ile iş birliği protokolü kapsamında Ebelere Yönelik Doğum Hizmetlerinin Güçlendirilmesinde Güncel Yaklaşımlar Eğitimininanne ve bebek ölümlerini önlemede ve hastanelerimizde doğum hizmetlerinin güçlenmesinde, normal doğumun teşvikinde önemli olduğunu, normal doğumların mikrobiyota ve sağlık açısından önemini belirten bir konuşma yaptı.Dr. Öğr. Üyesi Büşra CESUR toplum sağlığının geliştirilmesinde önemli rolü olan ebeleringebelik, doğum ve doğum sonu dönemde verilen hizmetler açısından güçlendirilmesinin önemli olduğunu ve bu eğitim faaliyetinde edinilen, güncellenen bilgi ve becerilerin uygulamaya yansıması ile ve özellikle hekimlerin de bu eğitimlere dahil edilmesi ile başarıya ulaşılabileceğini vurguladı. Konuşmaların hemen ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Ramazan BENLİ; Dr. Öğr. Üyesi Büşra CESUR’a ve Dr. Öğr. Üyesi Handan GÜLER’e teşekkür belgelerini takdim etti. Sonrasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Büşra CESUR ile Kayseri Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet ÖZYALÇIN, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı  Dr. İsmail KILIÇ, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Reşat KAYA tarafından ebelere katılım belgeleri takdim edildi.

Yukarı