12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Kutlandı

Haber Tarihi :   12.05.2018

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle, Cumhuriyet Üniversitesi; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Suşehri Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemşirelik Yöneticiliği ve Sivas Numune Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile ‘Palyatif Bakım Süreci’ konulu panel düzenlendi.      

Sivas Numune Hastanesi Konferans salonunda gerçekleştirilen panele Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Tuğut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Numune Hastanesi Başhekimi E. Ertan Temizöz,  çok sayıda öğretim üyesi, klinik hemşiresi ve öğrenci katıldı. Yoğun ilgi gören programa şehir dışından, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünden 2 öğretim üyesi eşliğinde 43 öğrenci katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, mini konserle başlayan programın açılışında Hemşirelik Düzenleme Komitesi adına Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer Tuğut, ICN tarafından, Hemşireler ‘Sağlık Bir İnsan Hakkıdır’ söylemine öncü bir sestir şeklinde belirlenen 2018 yılı teması hakkında konuştu.       

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın ise yapmış olduğu açılış konuşmasında “Palyatif bakım, oldukça karmaşık bir yapıya sahip olan son derece önemli katkılar içeren, bireyin bağımsızlık düzeyin artmasına neden olan ciddi sağlık sorunlarını ele alan kapsamlı bir hizmet alanıdır. Bu geniş kapsam içerisinde çok ciddi yasal ve etik durumları da içerisine alan bir durumdur. Mesleki bilgi, beceri, tutum ve anlayışı ile hemşireler, palyatif bakım alan hastaların, sağlık haklarının korunmasında belirleyici bir role öncü bir sese sahiptirler’’ ifadelerine yer verdi.       

Açılış konuşmalarını takiben başkanlığını Prof. Dr. Havva Tel’in yaptığı ve ICN 2018 teması doğrultusunda gerçekleştirilen panelde; Dr. Öğr. Üyesi Fatma Özkan Tuncay ‘Palyatif Bakım ve Fiziksel Semptom Yönetimi’, Dr. Öğr. Üyesi Hesna Gürler ‘Palyatif Bakımda Psikososyal Semptom Yönetimi ve Evde Bakım’, Prof. Dr. Havva Tel ‘Ölüm ve Yas Süreci’ konuları ile ilgili bilgiler verdi.        

Program, teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yukarı