Fakültemizde Erasmus Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   06.12.2018

Fakültemiz bünyesinde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı ve Erasmus + Kurum Koordinatörü sayın Prof. Dr. Ali Aksu ve Erasmus + Kurum Koordinatör Yardımcısı Araştırma Görevlisi Taha Tuna Kaya’nın sunumları ile Erasmus Hareketliliği Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Fakültemiz konferans salonunda 6.12.2018 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya, Fakültemiz Dekanı sayın Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emine Dinçer ve Dr. Öğr. Üyesi Büşra Cesur, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Ulusoy, Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hayrettin Gezegen, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Otağ, Ebelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yurtsal, fakültemiz öğretim elemanları, idari personeli ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.  

Toplantı Sayın Prof. Dr. Ali Aksu’nun Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi ve yapmış oldukları faaliyetler ile ilgili genel bilgiler vermesiyle başladı. 2015 yılında KA 107 hareketlilik programını başlattıklarını ve geçtiğimiz yıl 6 farklı ülke ile yeni ikili anlaşmalara imza attıklarını belirten Prof. Dr. Aksu ‘2019 yılında yirminin üzerinde ülke ile ikili anlaşmalar yapmak ve gerek öğrencilerimizin gerekse akademik ve idari personelimizin daha çok yurt dışı imkânlarından faydalanmasını sağlamak istiyoruz’ dedi. 

Ardından programlar hakkında daha detaylı bilgiler vermek ve soruları yanıtlamak üzere Erasmus + Kurum Koordinatör Yardımcısı Araştırma Görevlisi Taha Tuna Kaya söz aldı. KA103 ve KA107 programlarından akademik ve idari personelin yararlanabilmesi için gerekli kriterler ve program içerikleri ile ilgili bilgiler veren Sayın Kaya ‘Çok sayıda personelimizin yararlanabilmesi için personel hareketliliği programlarını en fazla 4 gün ile sınırlı tutuyoruz. Ancak özellikle yüksek lisans ve doktora programları kapsamında öğrencilerimize bir ya da iki eğitim dönemi boyunca ders alma olanağı ya da staj hareketliliği ile uzun süreli yurt dışında çalışma imkânları sağlıyoruz’ dedi ve öğrencilerin Erasmus + hareketliliğinden yararlanabilmeleri için sağlamaları gereken şartlar hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Program katılımcılardan gelen soru ve önerilerin yanıtlanması ve karşılıklı görüş alışverişi ile tamamlandı. 

Yukarı