6. Ortopedi Ve Travmatoloji Hemşireliği Sempozyumu Düzenlendi

Haber Tarihi :   26.04.2019

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi ve  Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireleri Derneği işbirliği ile  Tıp Fakültesi Derslikleri Behsan Önol Konferans salonunda 26 Nisan 2019 tarihinde “6. Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireliği Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyum açılış programına Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Nilüfer Tuğut, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof, Dr.  Tamer Doğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Gülseren Karabay, katıldı.
İki panel ve üç konfrerans şeklinde yapılan sempozyumda; “Total kalça ve diz artroplastisinde güncel yaklaşımlar, Amputasyon ve psikososyal boyutu, Ampute edilen hasta olgu sunumu, Ortogeriatri hemşireliği, Gelişimsel kalça displazisi ve hemşirelik bakımı, Skolyoz cerrahisinde hemşirelik bakımı, Osteoartritte ağrı yönetimi ve akuatik egzersiz, Ortopedi hastalarında ağrı yönetimi ve kanıta dayalı uygulamalar” konularına yer verildi. Sempozyuma 62 hemşire, 128 hemşirelik öğrencisi, 38 öğretim elemanı olmak üzere toplam 228 kişi katıldı.
Program sonunda sempozyumda bildiri sunanlara teşekkür belgesi ve plaket, katılımcılara Katılım Belgeleri verildi.

Yukarı