6. Uluslaraası 10. Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi Gerçekleştirildi

Haber Tarihi :   22.04.2019

Fakültemiz Ebelik Bölümü tarafından 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 6’ncı Uluslararası 10’uncu Ulusal Ebelik Öğrencileri Kongresi düzenlendi.

Üniversitemiz 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hayreddin Gezegen ve Dr. Öğr. Üyesi Emine Dinçer, Ebelik Bölüm Başkan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Burcu Yurtsal, Belediye Başkanımızın eşleri İlkay Bilgin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülbahtiyar Demirel, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

5 Mayıs Dünya Ebeler Günü temasının “Ebeler, kadın haklarının savunucularıdır” olması nedeniyle kongrede de aynı temayla bildiriler sunuldu. Ayrıca çeşitli kurslar, konferanslar, oturumlar, eğitim materyalleri sergisi, fotoğraf sergisi, sözel ve poster bildiri sunumlarına yer verildi.

Kongrede bilimsel düşünce ve araştırmaları paylaşmaya, yeni fikirler üretmeye, farklı bakış açıları oluşturmaya, ebelik öğrencilerini, bilim insanları ve konuya ilgi duyan tüm katılımcıları bir araya getirmeye katkı sağlayan kongreye toplamda 550 kişi katıldı.

Kongrede, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Ünzile Yıldırım ve Fakültemiz Ebelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülbahtiyar Demirel “Fibrokistik Meme Değişiklikleri Olan Kadınların Kanser Olma Kaygısı ve Depresyon Durumuyla Başa Çıkma Tutumları” adlı Sözel Bildiri sunumları ile ikincilik ödülünü aldılar.

Toplam 150 sözel, 121 poster bildiri sunumu yapılan kongre sözel ve poster bildiri ödüllerinin verilmesi ile sonlandırıldı. 

Yukarı