“Üniversiteli olmak”

Haber Tarihi :   02.12.2019

Ebelik Öğrenci Kulübünün düzenlediği 29.11.2019 tarihinde saat 13:30’da Öğr. Gör. Sema BİÇER konuşmacı olarak katıldığı “Üniversiteli Olmak” konulu konferans Ebelik Bölüm Başkanı, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerimizin katılımları ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Ebelik Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Büşra Cesur’un açılış konuşması ile program başladı. Üniversite yaşamının hayatın önemli bir dönemi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Sayın Öğr. Gör. Sema Biçer, anı yaşamanın önemli olduğunun altını çizerek, “Anı yaşamak demek kafasına esen gibi yaşamak demek değil. Geçmişle bağlantısı var, geleceğe taşınacak ama şu anda olmak. Bedenle, zihinle, ruhla o anda olmak demek.” dedi. Sorumlu bir birey olmanın hayattaki yerine değinen Sayın Biçer, “Sorumluluk bilinci, kişinin kendi davranışlarını veya kendi yetki alanına giren herhangi bir olayı üstlenmesidir. Sorumlu davranış dediğimiz şey ne? Diğer insanlara saygı göstermeyi, dürüst davranmayı öz kontrollü olmayı ve öz saygıyı içerir.” ifadelerini kullandı. Sayın Biçer “Üniversiteli olmak akademik ve mesleki eğitimle birlikte yaşamı bir bütün olarak oluşturmak- geliştirmek demektir” dedi.

Program, öğrencilerinin sorularının cevaplandırılmasının ardından Ebelik Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Büşra Cesur’un Sayın Öğr. Gör. Sema Biçer’e teşekkür belgesi taktimi ile sona erdi.  

Yukarı