Gençlik ve Güvenli Gelecek

Haber Tarihi :   29.12.2019

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve terör örgütlerine karşı çok yönlü sürdürülen mücadelenin etkinliğini arttırarak başta genç öğrenciler olmak üzere, toplumun her katmanı ile birlikte bu mücadeleyi gerçekleştirmeyi amaçlayan “Gençlik ve Güvenli Gelecek” isimli proje kapsamında, 26.12.2019 tarihinde saat 13:30’da Fakültemiz konferans salonunda öğrencilerimize yönelik bir konferans düzenlendi. Projede Sorumlu Emniyet Yetkilisi tarafından,  terör örgütlerini oluşturan unsurlar, finansman kaynakları ve militan edinme süreçleri,  sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve sosyal medya ortamında dikkatli olmaya yönelik önemli bilgiler verildi. Çeşitli görseller ve videolar ile desteklenen, akıcı ve etkili sunuma Dekan yardımcımız Doç. Dr. Hayreddin Gezegen ve Fakültemizin farklı bölümlerinden toplam 55 öğrencimiz katıldı.

Konferansın sonunda konuşmacı tarafından  anket formu dolduran öğrencilerimize yazar Ahmet Necip Günaydın tarafından yazılan ve Sivas Kongresi'nin 100. yılı dolayısıyla Valiliğimiz tarafından yeniden basımı gerçekleştirilen “Milli Mücadelede Sivas 108 Gün” isimli kitabı hediye edildi.