Açılış, Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimi

Haber Tarihi :   17.02.2020

Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü laboratuvarları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimi 7 Şubat 2020 günü düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılış törenine,  Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Alim, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Hakan Yekbaş, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Fakültemiz Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra Cesur, Belenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Binnur Bağcı, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğrt. Üyesi Aynur Otağ, fakültemizin öğretim üye ve elemanları katıldı.

Açılış programında bilgi veren fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın; “Fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü için oluşturulan dört laboratuvarımızın ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Açılacak olan Ortopedik Rehabilitasyon Ünitesi, Manuel Terapi Ünitesi, Sporcu Sağlığı Yaşam Ünitesi, Pediatrik Rehabilitasyon Ünitesi öğrencilerimizin tüm mesleki becerileri öğrenebilmelerine imkan sağlayacak donanıma sahip yeterlilikte oluşturulmuştur. Belirtilen ünitelerde bölümümüz öğretim üyeleri tarafından öğrencilerimize bir fizyoterapistin bilmesi ve uygulaması gereken tüm mesleksel beceriler öğretilmekte, öğrencilerimiz bu becerileri tekrarlı olarak uygulamakta ve daha sonra öğrendikleri becerileri gerçek klinik ortamlarda uygulama fırsatı bulmaktadır. Laboratuvarlarımızın oluşturulmasında rektörlüğümüz tarafından alt yapı projesi kapsamında yaklaşık doksan bin TL destek sağlanmıştır. Laboratuvarlarımızın oluşturulması ve öğrenci eğitimine sunulması konusunda vermiş oldukları maddi ve manevi destekler için başta rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız hocamıza ve yönetim ekibine teşekkür ediyorum. 

Bugün açılışını yaptığımız laboratuvarlarımız temelde öğrencilerimizin eğitimi için kullanılacaktır. Bununla birlikte fakültemiz öğretim üyeleri tarafından verilecek bireysel sağlık danışmanlığı hizmetlerinde de bu alanlardan yararlanacağız. Fakültemiz bünyesinde kurduğumuz Sağlık Bilimleri Fakültesi Bireysel Sağlık Danışmanlığı Birimimizde şu an fakültemizin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri tarafından bireysel sağlık danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Çok yakın bir zamanda birimimizde Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyelerimiz de danışmanlık hizmeti vermeye başlayacaktır. Fakültemiz Hemşirelik Bölümü ve Ebelik Bölümü öğretim üyelerimizin de birimde danışmanlık hizmetleri vermeye başlamaları ile bireysel sağlık danışmanlığı hizmetlerimizin kapsamını ve çeşitliliğini geliştirmeyi planlıyoruz. Belirttiğim kapsamdaki bireysel sağlık danışmanlığı birimimiz şehrimiz özelinde,  bölgemizde ve ülkemizde hizmet vermekte olan az sayıdaki danışmanlık birimleri içinde yer alması bakımından oldukça ayrıcalıklı bir konuma sahiptir.  Laboratuvarlarımızın ve birimimizin oluşturulmasındaki destekleri için sayın rektörümüze ve emeği geçen tüm öğretim üye ve elemanlarımıza tekrar teşekkürlerimi iletiyor, açılışını yaptığımız laboratuvarlarımızın ve bireysel sağlık danışmanlığı birimimizin fakültemiz, üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız ve programa katılan tüm misafirlere açılışı yapılan laboratuvarlar ve donanımları hakkında bilgi sunuldu.  

Yukarı