Acil Durum Yönetimi Eğitimi

Haber Tarihi :   07.03.2021

Fakültemiz tarafından hizmet içi eğitim kapsamında çevrim içi olarak “Acil Durum Yönetimi Eğitimi” gerçekleştirildi. Fakültemiz söndürme, arama-kurtarma, ilk yardım ve koruma ekip üyelerine yönelik eğitim İmranlı Meslek Yüksek Okulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümünde görev yapan Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek’in sunumuyla gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek sunumunda afet, acil durum, risk yönetimi ve alınması gereken tedbirler konularına değindi. Ülkemizde en çok yaşanan afetlerin deprem, heyelan, sel ve çığ afetleri olduğunu belirten Demetçiçek, bu afetlerde can kaybı sebeplerinin başında insanların yerleşim yerlerini fay hattı, dere yatağı gibi uygun olmayan yerlere yapmalarının geldiğini vurguladı. Yangın çıkması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlatan Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek, yangın tüplerinin takibinin ve periyodik dolumunum hayati öneme sahip olduğunu belirtti. Sunumun sonunda dekan yardımcısı Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Öğr. Gör. Kemal Demetçiçek’e verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek daha sonra fiziksel ortamda taktim edilmek üzere fakültemiz tarafından düzenlenen teşekkür belgesini sundu.