Dekanın Mesajı


Sevgili öğrenciler,
Uzun yıllardır yaptığınız tüm çalışmaların, ortaya koyduğunuz emeklerin sonucunda bugün, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin bir mensubu olarak aramıza katıldınız. Sizleri başarınızdan dolayı kutluyorum, fakültemize hoş geldiniz.
 
Fakültemiz, 2007 yılında YÖK bünyesinde açılan ilk beş Sağlık Bilimleri Fakültesinden biridir. On üç yıllık kurumsal birikimimizden aldığımız güçle büyümeye ve gelişmeye devam, eden dinamik bir fakülteyiz. Fakültemizde Hemşirelik Bölümü, Ebelik Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Beslenme ve Diyetetik Bölümü,  Odyoloji Bölümü, Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü olmak üzere toplam 7 bölüm bulunmaktadır.
 
68 öğretim üyesi, 15 idari personelin görev yapmakta olduğu fakültemiz, öğrenci sayısı bakımından üniversitemizin en fazla öğrencisi buluna ilk üç fakültesinden biridir. Fakültemizden her yıl yaklaşık 400-450 öğrencimiz mezun olmaktadır. Bugün binlerce mezunumuz sağlık kurumlarında ve akademik birimlerde hizmet vermektedir. Bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizle birlikte toplam öğrenci sayımız 2508’dir. Ülkemizin her bölgesine dağılmış olan mezunlarımızla ve eğitimi devam etmekte olan öğrencilerimizle büyük bir aileyiz.
 
Fakültemiz bölümlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerimiz, teorik dersler ve uygulamalı dersler şeklinde yürütülmektedir. Uygulamalı derslerimizi fakültemiz bölümlerindeki mesleksel beceri laboratuvarlarımızda ve ilimizde bulunan sağlık kurumlarında gerçekleştirmekteyiz. Fakültemizde alanında uzman, deneyimli, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan öğretim üyelerimizle öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz. Öğretim üyesi kadromuz lisans eğitimi yanı sıra yüksek lisans, doktora programlarını da yürütmekte ve mesleğimize yeni öğretim üyeleri yetiştirilmektedir.
 
Kurulduğu günden bugüne, toplumun ihtiyacı olan kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunumunun ancak iyi yetişmiş sağlık profesyonelleri ile mümkün olduğu bilinci ile hareket eden fakültemizin temel amacı; öğrencilerimizin olumlu ve destekleyici bir ortamda mesleki eğitimlerini başarıyla sürdürmelerini, kendine güvenli, mesleki yetkinliğini kazanmış, ülkesine yararlı bir birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu temel hedefe ulaşmak için fakültemizin akademik kadrosundaki tüm öğretim üye ve elemanlarımız, idari personelimiz büyük bir gayret ve ciddiyetle çalışmaktadır. Tüm gayretlerimiz siz değerli öğrencilerimizin fakültemizin hedeflerini benimsemesi ve bu hedeflere ulaşmada bizlerle birlikte çalışması ile anlam kazanacaktır.
 
2022-2023 eğitim–öğretim döneminin tüm öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz için sağlıklı, başarılı bir eğitim dönemi olmasını diliyorum.  
 
Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN
Dekan
 
 

Yukarı