Klinik Rehber Hemşire Eğitimi

Haber Tarihi :   24.11.2023

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanlığı ve Hemşirelik Bölümü Eğitim Komisyonu tarafından 3 Kasım 2023 tarihinde Klinik Rehber Hemşire Eğitimi düzenlendi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda yapılan açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Üniversitemiz Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Yöneticisi Gonca Deveci, Bölüm Başkanları Prof. Dr. Havva Tel, Doç. Dr. Büşra Cesur, Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Doç. Dr. Selvin Balki, Dekan yardımcıları, Hemşirelik Bölümü Eğitim Komisyonu üyeleri, öğretim üyeleri ve ilimiz sağlık kurumlarında görev yapmakta olan hemşireler katıldı.

Açılış konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, hemşirelik eğitiminde klinik öğrenmenin hayati bir öneme sahip olduğunu, klinik rehber hemşire uygulamasının hemşirelik eğitiminde yaygınlaşmaya başlayan bir yaklaşım olduğunu, bu yaklaşımda öğrencinin klinik alanda deneyimli ve rol model olacak yetkin meslektaşlarla çalışma, onların mesleki bilgi, beceri, deneyimlerinden yaralanmasına imkanı bulduğunu belirtti. Klinik Rehber Hemşire uygulamasının, öğrenci eğitimine birçok olumlu etkisi olduğu gibi bu süreçte görev alan hemşirelere ve çalıştıkları kuruma da çok olumlu katkılarının olduğunu açıklayan Dekan Tel Aydın, Hemşirelik Bölümü Eğitim Programının akreditasyonu çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Klinik Rehber Hemşire Eğitim Programına yoğun bir talep olduğunu, bu eğitim programının ilerleyen aylarda da tekrar yapılacağını belirtti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hilmi Ataseven yaptıkları konuşmada; Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen bu eğitimin çok önemli olduğunu, hem eğitime hem sahaya katı sağlayacak bu tür programların gerçekleştirilmesini önemli ve değerli bulduklarını, emeği geçen herkesi tebrik ederek, başarılı ve etkin bir eğitim programı olması dileklerini ilettiler.

Açılış konuşmaları ve toplu fotoğraf çekimi ardından eğitim programı oturumlarına geçildi. Eğitime ilimizde bulunan üç ayrı sağlık kuruluşunda görev yapmakta olan, lisans mezunu, en az bir yıl klinikte çalışma deneyimi olan toplam 22 hemşire katıldı. 

Bir gün boyunca gerçekleştirilen eğitim oturumlarında klinik rehber hemşirelik hakkında kapsamlı bir eğitim içeriği, aktif eğitim yöntemleri kullanılarak sunuldu. Eğitim sonunda oturumlarına katılarak, eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara belgeleri verildi. 

 

 

Yukarı