II. EBELİK BÖLÜMÜ AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI

Haber Tarihi :   01.03.2024

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Kalite Koordinatörlüğü, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, SCÜ Kalite Topluluğu ve Ebelik Öğrenci Kulübü iş birliği ile “II. Ebelik Bölümü Akreditasyon Çalıştayı” düzenlendi.

 Çevrimiçi (Zoom Meeting) olarak düzenlenen çalıştaya Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Dekan Yardımcısı, Müdürler, Müdür Yardımcıları, bünyesinde Ebelik Bölümü bulunan fakültelerden Ebelik Bölüm Başkanları, Kalite Koordinatör Yardımcısı, uygulama yapılan alanlardaki Sağlık Kurumlarının Yöneticileri, Mesleki Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Öğretim Elemanları, uygulama yapılan alanlardaki Sağlık Çalışanları, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Mezunları, Ebelik Öğrenci Kulübü Başkanı, Kalite Topluluğu Kulüp Başkanı ve öğrenciler olmak üzere toplam 84 kişi katıldı.

 Çalıştay 01.03.2024 tarihinde saat 13.30’da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR, Kalite Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet ALTUN ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır.

Açılış konuşmalarının ardından Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR tarafından Ebelik Bölümü akreditasyon süreci, eğitim programı amaçları, misyon, vizyon ve program çıktıları ile güncellenen müfredatın eğitim programa yansımalarını içeren bir sunum gerçekleştirildi. Devamında Kalite Topluluğu Kulüp Başkanı Öğrenci Fatma Zehra BOZDAĞ tarafından “Öğrenci Gözüyle Kalite Süreci” konulu sunum ve Ebelik Bölümü Kalite Komisyonu Öğrenci Üye Büşra Damla KÜÇÜKTAŞ tarafından akreditasyon sürecinin ebelik öğrencilerine yansımalarını içeren sunumu paylaşıldı.

Katılımcılarının sorularının cevaplandırılmasının ardından Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Büşra CESUR’un teşekkür konuşması ile oturum sonlandırıldı.

Yukarı