Konferans: Macaristan’da Ebelik Eğitiminin Bugünü ve Geleceği

Haber Tarihi :   20.10.2023

Ebelik Bölümü Erasmus Birim Koordinatörlüğü ve Ebelik Öğrenci Kulübünün işbirliği ile “Macaristan’da Ebelik Eğitiminin Bugünü ve Geleceği’’ konulu konferans düzenlendi. 17.10.2023 tarihinde saat 10:00’da S.C.Ü Kültür Merkezi Kadıburhaneddin Salonun’da düzenlenen programa Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili, Ebelik Bölüm Başkanı, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarını Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Nurperihan TOSUN gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Pécs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Annamária Karamánné Pakai ‘’Macaristan’da Ebelik Eğitiminin Bugünü ve Geleceği’’ konulu konferansı sundu. Pakai Pécs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü’nde uygulanan eğitim ve öğretime dair bilgiler verdi.

Program, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi Nurperihan TOSUN’un, Doç. Dr. Annamária Karamánné Pakai’ye ve konferans süresince simültane çeviri ile katkı sağlayan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sedat BAY’a teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

Yukarı