Webinar: Otizmde Erken Teşhis ve Müdahalenin Önemi

Haber Tarihi :   04.12.2023

Ebelik Öğrenci Kulübü tarafından “Otizmde Erken Teşhiş ve Müdahalenin Önemi” konulu webinar gerçekleştirildi. 1 Aralık 2023 tarihinde saat 15:00’da çevrimiçi zoom toplantısı olarak gerçekleştirilen programa Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR, İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mine AKKAYNAK, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmalarını Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR gerçekleştirdi.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mine AKKAYNAK “Otizmde Erken Teşhiş ve Müdahalenin Önemi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Akkaynak otizmin tarihsel süreci, etken faktörler, otizm belirtileri ve otizmin erken dönemde fark edilmesinde dikkat edilecek noktalara dair bilgiler verdi. Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra CESUR’un teşekkür konuşması ardından oturum sonlandırıldı.