Akran Danışmanlığı Programı

Haber Tarihi :   16.10.2023

Ebelik Bölümü Akran Danışmanlığı Komisyonu tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı Akran Danışmanlığı Programı gerçekleştirildi. Program, Komisyon başkanı Doç. Dr. Gülseren Dağlar ve komisyon üyeleri denetiminde yapıldı. Akran danışmanlığı yapacak öğrencilerin seçileceği sınıf ve danışmanlık yapılacak hedef grup öğrenciler belirlendi. Programın ilk uygulaması olarak “Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin üniversite yaşantısına uyumu” ikinci uygulama olarak “Üniversiteye yeni başlayan yabancı uyruklu öğrencilerin üniversite yaşantısına uyumu” ve üçüncü uygulama olarak “Üniversiteye yatay geçiş ile gelen öğrencilerin üniversite yaşantısına uyumu” konusu planlanarak üç ayrı uygulama yürütüldü. Program, iki haftalık bir süre içinde uygulandı.  Uygulamaya ilişkin değerlendirmede danışmanlık alan ve danışmanlık yapan öğrenciler program hakkında olumlu geribildirimde bulunmuş, program süresince kendilerini iyi hissettiklerini ve programı faydalı bulduklarını ifade etmişlerdir.