Akademik Genel Kurul Toplantısı

Haber Tarihi :   31.10.2023

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul toplantısı 27.10.2023 tarihinde saat 15.00’da Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Enis Baha BİÇER ve öğretim üyelerinin katılımları ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Akademik Genel Kurulda Dekanımız Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN’ın sunumu ile başladı. Dekanımız Prof. Dr. Hatice TEL AYDIN sunumunda; 2023 yılında fakültede gerçekleştirilen eğitim-öğretim,  bilimsel, akademik, sosyal ve kültürel faaliyetlere yönelik detaylı açıklamalarda bulunarak, fakültemizde birçok başarılı çalınmaların yapıldığını, Fakültemizin Hemşirelik ve Ebelik Bölümlerinin program akreditasyonunun gerçekleştiğini,  program akreditasyonunun bölüm başkanlarının ekip liderliğinde, başarılı bir takım çalışması yürütülmesinin bir sonucu olduğunu belirterek bölüm başkanlarımızı,  öğretim elemanlarımızı ve idari personelimizi tebrik ettiklerini ifade ettiler. 

Akademik Kurul toplantısına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN Akademik Kurul’a hitabında, yapılan akademik çalışmaların önemine değinerek bunların yanı sıra TÜBİTAK projelerinin sayısının ve TEKNOFEST yarışmalarına katılımın artırılması gerekliliğine vurgu yaptı. Aynı zamanda Filistin’de yaşananlara da dikkat çeken Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, Gazze’de bir soykırım yaşandığını ve buna sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek Ülke olarak bilim, sanayi, teknoloji alanında daha ileriye gitmenin, gelişmenin/ilerlemenin önemini ve gerekliliğini vurguladılar.

Yukarı