Serebral Palsi Farkındalık Günü

Haber Tarihi :   13.10.2019

Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nde Serebral Palsi Farkındalık günü için etkinlik yapıldı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe NUMANOĞLU AKBAŞ: “Serebral Palsi gelişimini tamamlamamış beyinde meydana gelen herhangi bir lezyona bağlı olarak ortaya çıkan hareket, postür, duyu gibi çeşitli alanlarda çocuk gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olan bir tablodur. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çocukluk çağında hareket bozukluğuna neden olan en yaygın nedendir. Bizler Fizyoterapistler olarak Serebral Palsili çocukların rehabilitasyonunda büyük rol oynamaktayız. Bu nedenle öğrencilerimiz arasında bu konudaki farkındalığı arttırmak ve Serebral Palsili bireylerin topluma katılımını desteklemek bizler için çok önemli. 6 Ekim Dünya Serebral Palsi farkındalık günü olarak ilan edilmişti. Ülkemizde Türkiye Fizyoterapistler Derneği ve Çocuk Fizyoterapistleri Derneği öncülüğünde 6-7 Ekim’de yeşil renk kıyafet giyilerek bu konudaki farkındalığın arttırılması için etkinliklerin yapılması planlandı. Biz de bugün Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü olarak kıyafetlerimizde yeşilin her tonunu kullandık, bu vesileyle Serebral Palsili çocuk ve yetişkinlerin farkında olduğumuzu ve her koşulda onları destekleyeceğimizi ifade etmek istedik” şeklinde konuştu.