Danışma, Patent ve Şirketleşme

Haber Tarihi :   02.03.2020

Üniversitemiz Teknokent Birim yetkilileri tarafından fakültemiz konferans salonunda 27 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'te öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin katılımıyla "Danışma, Patent ve Şirketleşme" konulu bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Programa, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Büşra Cesur, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Otağ, Fakültemiz öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

Cumhuriyet Teknokent’in tanıtım filminin izlenmesinin ardından programın açılış konuşmasını Cumhuriyet Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Serdar Mercan yaptı. Mercan konuşmasında Cumhuriyet Teknokentin kuruluşundan bugüne kadarki hızlı gelişimi, başarıları, yapmış olduğu faaliyetler ve bünyesindeki mevcut firmalar hakkında kısaca bilgi vererek sözü konuşmacılara bıraktı.

Cumhuriyet Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Özer ve (TTO) Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Birim Sorumlusu Derya Onocak tarafından yapılan bilgilendirme konuşmasında patent ve marka tescil süreçleri, akademisyenlerin Teknokent bünyesinde şirket kurabilmeleri, teşvikler, danışmanlıklar, ön kuluçka gibi konular hakkında akademisyenlerimize ve öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.

Programın işleyişi soru ve cevap şeklinde devam etti.

Yukarı