“CINAHL Complete” Sağlık Bilimlerinde En Önemli Yayınlar ve Pratik Araştırma Yöntemleri

Haber Tarihi :   17.03.2020

Üniversitemiz Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Sağlık Bilimlerinde En Önemli Yayınlar (PubMed ve CINAHL Complete) ve Pratik Araştırma Yöntemleri” konulu eğitim semineri 12.03.2020 tarihinde saat 14:30’da Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

EBCO Information Services firmasının Eğitim Uzmanı Uğurcan Özkan’ın konuşmacı olduğu seminere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Tel Aydın, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hayreddin Gezegen, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Havva Tel, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Ulusoy, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aynur Otağ, Fakültemiz öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Uzmanı Uğurcan Özkan konuşmasında, CINAHL Complete veri tabanının hemşirelik, ebelik, yardımcı sağlık bilimleri ve sağlık hizmetleri alanlarında birincil danışma kaynağı olduğunu vurgularken, CINAHL'da indekslenen 1400'e yakın dergiyi tam metin olarak içeren CINAHL Complete’in kendi alanında dünyanın en kapsamlı veri tabanı olduğunu da belirtti. İnternet üzerinden CINAHL Complete veri tabanı ara yüzüne bağlanan Özkan, uygulamalı olarak Araştırma Araçları, Aranabilir Referanslar, Kitaplar/Monograflar, Yazar Bağlantıları, Kanıta Dayalı Bakım Dokümanları, Hızlı Dersler ve Arama Teknikleri konularına değinerek içerik bilgisi ve pratik araştırma ipuçları hakkında bilgiler verdi. Seminer soru cevap şeklinde sürdürüldü.

Seminer sonunda Eğitim Uzmanı Uğurcan Özkan katılımcılara EBCO Information Services firmasının düzenlemiş olduğu eğitim sertifikalarını takdim etti.

 

Yukarı