Tanıtım

TANITIM
SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
YÖK’ün 19.02.2008 tarih ve 3627 sayılı yazısı gereğince açılan Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında eğitim-öğretime başlamıştır. 2012 yılında İkinci Öğretim Programı da açılan bölümümüz Normal Öğretimden Haziran 2013’de; İkinci Öğretimden ise Haziran 2016’da ilk mezunlarını vermiştir. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans eğitimi 2009-2010 ve İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi ise 2014- 2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılında eğitim-öğretime başlamıştır.
Sağlık Yönetimi Bölümü’nün amacı, Sağlık sektörünün her alanında yönetici olarak çalışacak insan gücünün yetiştirilmesi için, sağlık hizmetlerinin kendine has özellikleri ile yönetim teori ve ilkelerini bütünleştirebilen, sağlık kurum ve kuruluşlarının tasarlanması, işletilmesi, performansının değerlendirilmesi ve sorunlarının çözülmesi süreçlerinde aktif görevler alacak ve bu süreçlere liderlik edebilecek bilgi,  beceri ve tutumlara sahip, profesyonel iletişimi gelişmiş, yaşam boyu öğrenmeye odaklı, yenilikçi ve stratejik düşünebilen, evrensel etik değerlere saygılı ve sosyal sorumluluk bilincine sahip sağlık yöneticisi adaylarını yetiştirmektir.
Sağlık yönetimi geniş kapsamlı istihdam alanı çeşitliliğine sahiptir. Mezunlar; Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında, başta hastaneler olmak üzere tüm kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, Sosyal Güvenlik Kurumunda, üniversitelerin sağlık yönetimi ve sağlık yönetimine benzer programlarında, ilaç ve tıbbi sarf malzeme şirketleri gibi kurumlarda çalışma olanaklarına sahiptirler.
 
MİSYON
Misyonumuz; Sağlık sektöründe profesyonel yönetici olarak çalışacak insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla, yönetim biliminin temel bilgi birikimine sahip, iletişim becerileri gelişmiş, evrensel etik değerlere saygılı, liderlik niteliklerine sahip, yaşam boyu öğrenmeye odaklı, toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş, sağlık kurumlarının etkin, verimli ve kaliteli yönetilmesinde anahtar rol oynayacak sağlık yöneticileri yetiştirmektir.
 
VİZYON
Vizyonumuz; Profesyonel yaşamında bilimi ve bilimsel yaklaşımları rehber gören, sağlık yönetimi alanında günümüzde ve gelecekte öngörülen ihtiyaçlar doğrultusunda lisans ve lisansüstü öğretim programlarını güncel bilgilere dayalı biçimde sürekli geliştiren, bilimsel araştırmalarla gelişmeyi destekleyen, ulusal ve uluslararası ortamlarda üyesi ve mezunu olmaktan övünç duyulan evrensel ve etik değerlere sahip öncü bir kurum olmaktır.
 
 
İDARİ YAPILANMA
Prof. Dr. Hatice ULUSOY (Bölüm Başkanı)
Murat KAMALI (Bölüm Sekreteri)
 
KURULLAR
Bölüm Kurulu
Prof. Dr. Hatice ULUSOY (Bölüm Başkanı)
Doç. Dr. Enis Baha BİÇER
Doç. Dr. Ferda ALPER AY
Doç. Dr. Ümit NALDÖKEN 
Doç. Dr. Yılmaz DAŞLI
Dr. Öğrt. Üyesi Nurperihan TOSUN
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah MISIRLIOĞLU
 

Bölüm Başkanı

HATİCE ULUSOY
Prof.Dr. HATİCE ULUSOY
Bölüm Başkanı

hulusoy@cumhuriyet.edu.tr
Dahili : 1349

Ana Bilim Dalı Başkanları

Bağlantılar

Araştırma

İletişim

Adres: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü 58140 Kampüs/ SİVAS

 Telefon: 0346 219 10 10/2065 (Bölüm Sekreteri)

 Belgegeçer: 0346 219 12 61

 E-Posta: saglikyonetimi@cumhuriyet.edu.tr

Yukarı